ŞIRNAK / CİZRE - Selahaddin Eyyubi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Hakkında

Açıklama

Cezerî ya da tam künyesiyle İsmâil bin er-Rezzâz el-Cezerî, İslam'ın Altın Çağı döneminde çalışmalar yapan Cizreli Müslüman âlim, mucit ve mühendistir. Sibernetiğin ilk adımlarını attığı ve ilk robotu yapıp çalıştırdığı kabul edilen Cezerî'nin, ünlü sanatçı Leonardo da Vinci'ye ilham kaynağı olduğu düşünülür.

Ara

CEBİR ( Cizre Eğitimde Başarıyı İzleme, Artırma ve Rehberlik Projesi ) Tanıtım Toplantıları Başlıyor.

Çocuklarımızın neşesi ve mutluluğu, ailenin sıhhati, toplumun huzuru, ülkemizin refahı ve evrensel anlamda insan onuru ortak paydasında buluşabilmemiz için hazırladığımız CEBİR Projemiz başlıyor.

Bilgi için proje koordinatörleri; Ferda EKİNCİ & Hasan AKDEMİR

Haz

Cezeri Bilim ve Öğrenne Şenliğine Danışman Öğretmenimiz Tuğba CAN ve öğrencimiz Pınar DEMİR'in hazırladığı proje ile katılım sağladık. Öğretmenimize ve öğrencimize emekleri için teşekkür ederiz

May

2021-2022 eğitim Öğretim dönemi mezuniyet töreni düzenlendi. Proğramda konuşma yapan Okul Müdürümüz Şenol SADAY; mezun öğrencilerimize gelecek eğitim-öğretim hayatlarında başarılarının devam etmesi yönünde dileklerde bulundu. istiklal Marşıyla başlayan törenimiz öğrencilerimizin eglencesiyle son buldu. Okul Müdürümüz Şenol SADAY'a,müdür yardımcımlarımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Öğle arasında öğrencilerimize pilav ikram edilmiştir.Okul müdürümüz Şenol SADAY'a ve müdür yardıcımlarımıza teşekkür ederiz.

May

Okulumuz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çoşkuyla kutlandı. Cizre kızlar voleybol turnavısında 3 olan öğrencilerimizi tebrik ederiz.Programda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Cizre'de Özel Bilim Teknik Kolejinin Sanat Sokağında düzenlediği "Geleceğin Dahileri Proje Yarışması" sergisinde okulumuzu temsilen değerli öğretmenimiz Tuğba CAN ve öğrencilerimizden Pınar DEMİR,Yasin CEYLAN,Rojin YALDIZ isimli öğrenciler katılmıştır.Emekleri için değerli öğretmenimize teşekkür ederiz.

May

Müdürlüğümüz Basın ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından hazırlanan "DİJİTAL BÜLTEN 73" gazetesi yeni sayısı yayınlandı.

DİJİTAL BÜLTEN 73 gazetesi için tıklayınız.

Nis

Kariyer Planlaması Kapsamında Meslek Tanıtım Günleri ,   mesleğini tanıtmak üzere Avukat Esra AYHAN  , Okul Psikolojik Danışmanı Bermal YÜRÜK tarafından okulumuza davet edildi. Bu imkanı sağladıkları için okul idaremize teşekkür ederiz.

Avukatlık  nedir, ne yapar, bu meslegi seçmek İçin gereken özellikler nelerdir?

Türkiye'de bu alandaki iş olanakları nelerdir.

Bu konular hakkında bilgi verildi, öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.

Nis

Daha Temiz Bir Dünya için Binlerce Fikir..

GAP İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi" kapsamında,

"GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması" başvuruları devam ediyor.

Yarışmaya, GAP Bölgesinde yer alan ortaokul ve liselerden "Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği" ve "Sürdürülebilir Ekoloji ve Çevre"  kategorilerinde başvurular alınacak. Ön eleme süreci sonrasında, final sergisi ve jüri değerlendirmesi ile birinci olan projeler bilgisayar, ikinciler tablet ve üçüncüler akıllı saat ile ödüllendirilecek. Ayrıca dereceye giren bütün projelerin danışman ve öğrencileri yurtiçi bilim kampına katılmaya hak kazanacak.

Başvurular 1 Şubat - 30 Nisan tarihleri arasında online olarak alınacak.

Mrt

Okulmuz da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi anma Programı düzenlendi. Okul Müdürümüz Şenol SADAY'a ve diğer idarecilere teşekkür ederiz.